Udruženje građana Kreativna industrija “Kiša” Šabac

TC. Kifla Trg Šabačkih žrtava 3 (prizemlje)

Negovanje očuvanje tradicije i kulturno istorijskog nasledja, razvoj veština i edukacija u oblasti rukotvorina starih i umetničkih zanata i domaće radinosti, izgradnja uslova za razvoj socijalne pravde i kulturnog modela odgovornog društva u kojem postoje jednake šanse i mogućnosti za svakog.
Unapredjene i popularisanje sektora kreativne industrije - medija, kulture i umetnosti (filma, video, filmske i TV produkcije, dizajna, fotografije, slikartva, primenenje umetnosti, muzike, arhitekture i ostalih grana umetnosti) radi udruživanja, zajedničke saradnje, realizacije projekata, savetovana, menadžmenta i pomoci u ovim oblastima.

ZA SVE KREATIVNE LJUDE, ŽENE I MUŠKARCE, KOJI SVAKODNEVNO VEŽBAJU KREATIVNOST I NALAZE NAČIN DA STVARAJU DOHODAK I ZADOVOLJSTVO ZA SEBE I DRUGE!

EDUKATIVNE RADIONICE STARIH I UMETNIČKIH ZANATA U SEOSKIM SREDINAMA
Udruženja građana Kreativna industrija “Kiša” Šabac
 
 
   

Edukativna radionica starih i umetničkih zanata

Naša kreativna radionica obuhvata radionice umetničkih i starih zanata, podstiču kreativnost i manuelne veštine.Edukativna radionica starih i umetničkih zanata, sadrži širok spektar radionica koje plasiraju određene proizvode, a obuka je namenjena svim uzrastima. Na obuci edukujemo na taj način što izrađujemo unikatne radove i pružamo mogućnost da usavršavate zanate. Obuka obuhvata 15 tehnika  oslikavanje na staklu, porcelanu, tekstilu i keramici, izrada čestitki, dekupaž, nakit i perlice, ambalaža, livenje u kalupima, rafija i kanap, graviranje, mozaik, glina, papir-maše, slikanje na svili, tehnika od voska, batik-tehnika, plastelin.
Ako želite da ukrasite svoju kuhinju, sobu, da napravite neki poklon i da oslikate na staklu, tekstilu, keramici, dođite i naučite postupke rada.
Vam nudi ideje kako da ukrasite prostor u kome živite, a materijali – okrenite se oko sebe – tu su oko Vas. Davaćemo Vam ideje, a Vi ćete svoju kreativnost i maštu razvijati i dobićete podsticanje razvoja manuelnih veština, sa ciljem da se kreativnost širi i razvija u praksi – kroz obuku, sticaćete znanje i učićete zanate. Želite da obradujete voljenu osobu, nekog ko Vam je drag – mi prezentujemo izradu ukrasnih čestitki za sve prilike za praznike, pozivnice za rođendane i svadbe... a to Vi svakako možete individualno osmisliti. Umesto da oslikavate određene predmete, sliku, drvo, keramiku, gips, ambalažu, imamo još jednu tehniku: dekupaž – salvet tehniku, gde dajete predmetu drugačiji estetski izgled.
Nakit i perlice je tehnika koja obogaćuje i podstiče Vas da na određeni način kreirate svoj nakit, i tu se upoznajete sa novim materijalom.
Od recikliranog materijala napravićete dekorativno pakovanje, koje možete upotrebiti za određeni poklon, uviti poklon i ukrasiti ga.
Livenje u kalupima – gips: upoznavanje sa materijalom gipsom i šta se sve može napraviti od njega. Učite da pravite svećnjake, šoljice, tacne, pudrijere...
Rafija i kanap – učite kako da pletete rafiju i kanap, i od toga možete da napravite razne stvari, prateći svoju ideju: korpe, torbe, šešire.
Graviranje – pomoću graverice možete sami raditi u staklu, mermeru...
Mozaik – naučite da razmišljate i kockicama, i da od kockica – kamenčića – sklopite mozaik; postoji mnogo mogućnosti, a ova tehnika podstiče kreativnost.
Glina – vajanje je tehnika koja Vas uči kako da savladate oblik, predmet, i kako da obložite glinu oko određenog predmeta i iskažete svoje mogućnosti direktno rukama.
Papir – maše je tehnika kojom se od recikliranog papira novina pravi određeni oblik, predmet, ili obmotavanje novinama.
Slikanje na svili – imate mogućnost da ukrasite svoj tekstil, odevni predmet – marame, torbe, šalove, ešarpe i drugo; krenite sa obukom i ovladajte ovom veštinom.
Tehnika od voska – ukrasne sveće – možete imati lepo osvetljenje, a ujedno i oplemenjujete svoj prostor – enterijer.
Batik tehnika je tehnika voska na svili.
Plastelin – ima iste mogućnosti kao i glina: oblaganje, oblikovanje. Pomoću plastelina shvatate oblik i formu, i od plastelina možete napraviti mnogo toga.

Vršimo stalnu obuku dece i odraslih
-za decu posebne pogodnosti

-podsticanje kreativnosti i manuelne veštine
-oslikavanje na staklu, porcelanu, tekstilu, keramici
-izrada čestitiki, nakita, perlica
-graviranje na staklu,livenje u kalupima, mozaik
-slikanje na svili
-rafija i kanap
-papir-maše tehnika
-dekoracije izloga i prostora za vaša mala i velika slavlja
...i još mnogo kreativnih unikata
posetite nas i sa svojim idejama

Prezentator Dragana Drobac

063/7800744


Umetnicko kreativna radionica Fashion Day by sabacfashionday

 


Decije modne radionice - 6. Modiana Šabac... by sabacfashionday

 

 

 

 

 
Umetnicko kreativna radionica Fashion Day by sabacfashionday